צמחי מרפא משמשים כבר אלפי שנים בקוסמטיקה הטבעית והטיפולית.
נבחן מהם היתרונות והחסרונות של הקוסמטיקה הטבעית לעומת הקוסמטיקה הקונוונציונאלית:
1. יתרונות וחסרונות הקוסמטיקה הטבעית:
ישנם מספר גורמים עקריים הגורמים לגרויי עור ואלרגיות בקוסמטיקה הקונוונציונאלית. חומרים משמרים כימיים המונעים מהמוצרים להתעפש אך מייבשים ומגרים את העור. חומרי ריח וצבע, חומרים מרכחים הגורמים לעור להרגיש חלק וקטיפתי כדוגמאת "לנולין" שהינו חומר אלרגני ביותר, חומרים מקציפים כדוגמאת SLS הגורמים לגרויי עור ומעוררים ויכוח נרחב סביבההקשר למחלות קשות כגון סרטן וכו. צמחי מרפא יכולים לספק לנו תחליף לרוב החומרים והשימושים המוכרים בקוסמטיקה הקונוונציונאלית כוללת הזנה מעולה של העור בחומצות שומן חיוניות, מתן אנטי אוקסידנטים הפועלים כאנטי אייג'ינג טבעי, ויטמינים ועוד. עם זאת חשוב לציין כי גם חומרים טבעיים עלולים לגרום לאלרגיות ולכן חשוב להשתמש בשמנים אורגניים איכותיים בלבד בכדי להקטין את הסיכוי לגרוי העור. יחד עם זאת יש לציין שכפי שאדם יכול לפתח רגישות למזון מסויים גם כך יתכן עם כל שמן טבעי.
2. נסקור כמה מרכיבים חשובים במוצר קוסמטי:
חומרים משמרים: בקוסמטיקה הטבעית ניתן להשתמש במיצויים שונים של צמחי מרפא אנטי פטריתיים. חסרונם בחיי מדף קצרים באופן ניכר מזה של החומרים המשמרים הכימיים וכן לעיתים ישנה בעיה מסויימת של ריח (עליו ניתן להתגבר באמצעות שמנים אתרים) ואף צבע דומיננטיים. היתרון הוא שצמחי המרפא רלוונטיים כגון מור ומרווה, בנזואין וכו יתרמו לבריאות העור ולא רק לשימור הקרם.
חומרי ריח: שמנים אתרים ישמשו כתחליף לחומרי הריח וכן יתרמו בתכונותיהם הרפואיות לשיקום העור, לבריאותו וכמובן מהבחינה הקוסמטית. לדוגמא שמן אתרי פטשטלי ישמש כמקבע לריחות בקרם. השמן בעל תכונות משמרות לעור ולקרם, נוגד עובש לקרם ומשקם רקמות מצויין המתאים לעור בוגר, לעור רגיש, אלרגני ומודלק וכן לטיפול בקמטים! כמובן ששימוש בשמנים אתרים אורגנים איכותיים יתרמו לפעילות טובה יותר.
חומרי הזנה: את אפקט ההזנה והריכוח של העור נקבל משמנים צמחיים איכותיים כגון "שמן רוז היפ" העשיר בחומצות שומן חיוניות ונחקר לשיקום צלקות בעור ונהדר לטיפול בקמטים ועור רגיש. "שמן נר הלילה" משמש להזנה, ריכוך ושיקום עור מגורה וכן לטיפול בעור הסובל מסימפטומים על רקע שינויים הורמונאלים כגון אקנה , יובש בעור בתקופת גיל המעבר ועוד. גם כאן חשוב לציין כי השמנים הצמחיים הללו ממקור אורגני הנדירים יחסית בארץ ישקמו ויזינו את העור בצורה הרבה יותר טובה ובריאה משמנים צמחיים שאינם אורגנים. כמובן שמחיר השמנים האתרים האורגנים והשמנים הצמחיים האורגניים גבוה יותר אך אין תחרות לאיכותם.
מים! מים! כל מוצר קוסמטי וחלק המוצרים הטיפוליים לבעיות עור מכילים מים. מטרת המים להעניק לחות למוצר הקוסמטי ולעור וכן לסייע לעור בספיגה ובשמירת לחות מהגוף עצמו ומהאויר. בקוסמטיקה הטבעית אני משתמש במים ארומתים (הידרוסולים) שעליהם ארחיב בהמשך במקום מי מעיין כאלו או אחרים ומשיג בכך את יתרונות המים ויתרונות צמחי המרפא בבת אחת!
3. צורות מיצוי של צמחים:
במרכז לקוסמטיקה טבעית שלנו ובחנות האתר אנו משתמשים במים ארומתים, בשמנים צמחיים ובשמנים אתרים אורגניים באיכות טיפולית בלבד! http://www.samelson.co.il
שמנים צמחיים: שמנים צמחיים (שמני בסיס) המופקים בכבישה קרה, השריה ועוד כדוגמת "שמן רוז היפ", שמן מקדמיה, שמן קנביס, שמן זרעי משמש ועוד, כולם עשירים בחומצות שומן בלתי רוויות החיוניות לתפקוד תקין של תאי העור, לחיזוק לחידוש סיבי קולגן ואלסטין וכן לשיפור יכולת ההזנה של העור ויכולת ספיגה ושמירת הלחות שלו.
שמנים אתריים: השמנים האתרים או שמנים ארומתים הינם תוצר זיקוק של צמחי מרפא המכיל חומרים המתמוססים בשמן. שמנים אתרים הם חומרים נדיפים וריחניים בעלי תכונות חיטוי, תכונות אנטי דלתקיות וכו וישמשו בקוסמטיקה הטבעית כחומרים טבעיים מחטאים, משקמי רקמות ומכווצים לטיפול בקמטים ובעור בוגר, דלקתי ואלרגני.
מים ארומתיים (הידרוסול / הידרולה): תוצר זיקוק של צמחי מרפא המכיל חומרים המתמוססים במים. המים הארומתים במקורם אינם מכלילים אלכוהול וחומרים משמרים! השימוש במים הארומתים יהיה בהתאם לתכונות הצמח כגון שימוש רפואי לכביות וצלקות, שימוש קוסמטי כמי פנים טבעיים לכל סוגי העור עם יתרון ברור של שיקום וטיפול בעור מגורה ופצוע, עם יכולת הענקת לחות לעור איזון רמות חומציות וכו. החיסרון לעומת המושג הקונווציונאלי של מי פנים הוא שמים ארומתים אינם מסירים איפור בצורה אופטימלית כחלב פנים או מי פנים קונוונציונאלים המכילים אלכוהול וחומרים כימיים שונים. המים הארומתיים או ההידרוסולים משמשים בסיס לקרמים (בשוק קרמים מכילים 50% – 80% מים! ואף יותר).
טינקטורות: מיצוי הידרואלכוהולי של צמחים. מיצוי של של צמחי המרפא מפיק חומרים שונים בהתאם לאחוזי האלכוהול וניתן לשימוש בקרמים כאנטי אוקסידנטים, חומרים המשקמים את העור ועוד.
4. מוצרים אפשריים:
קרמים: אמולסיה- חיבור בין חומרים מימיים לבין חומרים שומניים. אפשרות לקרמים קוסמטיים וטיפוליים לבעיות עור מכל הסוגים.
משחות: מכילות חומרים שומניים בלבד כדוגמת חמאת שיאה, שמנים צמחיים ועוד. מתאים לטיפול בבעיות עור, יובש קיצוני, הכנת משחות לכאבי פרקים ושרירים, משחות בושם ועוד.
מי פנים: מי פנים טיפוליים וקוסמטיים טבעיים ללא כל חומרים זרים על בסיס מים ארומתים (הידרוסול / הידרולה). לטיפול בכל סוגי העור, לטיפול בגרויי עור כגון תפרחת חיתולים, אקזמות, פצעים ועוד.
סבונים טבעיים העשויים משמנים צמחיים ושמנים אתריים ללא חומרים מקציפים או מרכחים.
סרום הזנה: על בסיס ויטמין E טהור ושמנים צמחיים אורגנים המשמשים להזנה, שיקום עור פצוע ומודלק. חומצות השומן החיוניות שבשמנים כגון אומגה 3, אומגה 6 , חומצה פלמיטית וחומצה אולאית…כולם מרכחים, מזינים וחיוניים לבריאות וחיות העור.
מסכות ופילינג על בסיס אדמות מינרליות, זרעים, מים ארומתים, שמנים צמחיים וכו.
5. יתרונות ההתאמה האישית
מוצרים בשוק הם כלליים ואינם מותאמים באופן אישי ולפי סוג העור או הבעיות שממנו סובל הצרכן.
יתרון התאמת מרקם (קל / כבד..) לפי בחירת המטופל ובהתאם לסוג העור, גיל המטופל וכו.
אפשרות התאמת ריח המוצר באמצעות שמנים אתרים.
שליטה ובקרה של היצרן על בחירת בחומרי הגלם והצמחים המותאמים אישית לצורכי המטופל.
בקרה של המטופל לגבי איכות השמנים.
Kommentare