שמן אתרי בנזואין

בנזואין – Benzoin- styrax tonkinensis



  • מוצא: דרום מזרח אסיה- אינדונזיה ותאילנד.

  • היסטוריה: מגיע מהמזרח הרחוק שם שימש לקטורת ולרפואה.

  • הפקה: מופק משרף העץ האינדונזי Buben jawi המומס בממס.

  • אנרגיה: מחמם ומייבש.

  • פעילויות: אנטי בקטריאלי, סדטיבי – מרגיע חזק, מפרק ליחה צמיגה, נוגד עווית, מעודד עיכול, נוגד גזים, משקם רקמות, למפתי, מחזק תפקודי כבד וכליות.

  • חיסון: למחלות קור, לעייפות כללית וחולשה.

  • נשימה: מעמיק נשימה, מפרק ומייבש ליחה, לברונכיטיס, לאסטמה, לכאבי גרון וצרידות (במריחה חיצונית וגם מדולל בגרגור).

  • עיכול: לשלשול, גזים, לחוסר תיאבון, מעודד עיכול.

  • עצבים: סדטיבי למערכת העצבים. לקשיי שינה.

  • שתן מין ורביה: לדלקות קרות בדרכי השתן המלוות בקור.

  • עור ושיער: לעור מבוקע וסדוק מקור, לשלפוחיות קור, שיקום צלקות מניתוח, פצעים, קוסמטי לכל סוגי העור ובעיקר לעור בוגר.

  • שלד ושרירים: לשברים, נקעים, קרע בגיד, כאבי פרקים – ראומטיזם קר, כאבי שרירים, גאוט.

  • קרדיו וסקולרי: משפר זרימת דם ללב. כללית מחמם ומחזק למצב של כפות ידיים ורגליים.

  • כללי: בשל היותו שרף המומס בממיס אורגני אינו מתחבר טוב לשמנים בתערובת. משמש כמקבע בתעשיית הבשמים כמו כל השרפים.

  • נפשי: מקרקע, לאנשים חרדתיים, עלול לעורר תחושת מחנק.

  • קונטראינדיקציות בעיסוי: אינו משמש כשמן סולן בעיסוי גוף, שימוש במינונים נמוכים בעיסוי גוף (כ 10% – 15% מתערובת – כחצי ממינון שמנים אתרים בפורמולה), עלול להיות אלרגני, במינון גבוה יכול לגרום לתחושת מחנק, אינו מתאים לשימוש באמבט.

צפייה 10 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול