שמן אתרי פטשולי בקוסמטיקה טבעית

פטשולי / פצ'ולי – PATCHOULI / POGOSTEMON CABLIN



צמח הפטשולי מכונה גם מנטה הודית וידוע ברפואת המזרח בטיפול במחלות עור שונות וכן משמש כנגד נשיכות והקשות של חרקים ונחשים. השמן האתרי של הפצ'ולי מופק בזיקוק מהעלים של הצמח. בשל צבעו, מרקמו הסמיך והחומרים הפעילים שבו נחשב שמן הפטשולי כשמן אתרי שרפי (מלשון שרף העץ) למרות שאינו מופק משרף אלא מהעלים. צבעו חום צהבהב / זהוב, ריחו אדמתי, מתקתק עם ניחוח מעקצץ ומשתבח עם הזמן (תכונה נדירה בשמנים אתרים). השמן משמש כתמצית בסיס כבדה המקבעת ריחות קלים יותר בתעשיית הבושם. קיים שימוש נרחב בניחוח הפטשולי בתעשיית הבשמים, הנרות והסבונים אך לרוב מדובר בשימוש בתמציות ריח כימיות ללא כל פעילות רפואית או בשמנים אתרים באיכות רפואית נמוכה המיועדים מלכתחילה לשימוש בתעשיית הבשמים.


השמן האתרי של הפטשולי מלחלח מעט ובעל אנרגיה ניטרלית (כלומר אינו מחמם ואינו מקרר מבחינה אנרגטית ומעניק לחות לעור בהסתכלות האנרגטית של הרפואה הסינית). לשמן הפטשולי פעילויות חשובות בכל הקשור להיבטים קוסמטיים וטיפוליים במחלות עור.


  • השמן הינו אסטרינג'נט– כלומר מכווץ רקמות וייתן טונוס לרקמת העור.

  • שמן הפטשולי מאזן סבום ויחד עם היותו מכווץ רקמות יעיל לטיפול בבעיות של הפרשה עודפת של סבום מהעור כגון במצבי עור שמן, אקנה בעור שמן, אקזמה לחה מפרישה, פצעים מפרישים וסבוריאה.

  • שמן הפטשולי הינו אנטי דלקתי, כלומר מתאים לטיפול בעור אלרגני ומודלק, כגון בבעיות של אקנה, סבוריאה, אטופיק דרמטיטיס, פצעים מודלקים ומזוהמים ואף במצבי בסוריאזיס.

  • שמן הפצ'ולי נחשב לאנטי בקטריאלי ואנטי פטרייתי לעור.

  • השמן האתרי מרפא פצעים, מפנה עודפי רעילות מהעור ומעודד חידוש תאי עור!


שימוש קוסמטי בפטשולי:

השמן האתרי של הפטשולי מתאים לשימוש לכל סוגי העור, בעיקר עור מבוגר ומוזנח. מתאים לשימוש בעור יבש ובעור שמן, עור סדוק, עור רגיש, לטיפול בסימני מתיחה ובקמטים, לטיפול בצלקות של אקנה ועוד. השמן מצויין בשימוש בקרמים טבעיים המיועדים לטיפול בעור בוגר ולתכשירי הזנה ואנטי אייג'ינג.


שימוש טיפולי בפטשולי:

שמן אתרי של פטשולי יעיל בטיפול באקזמות (אטופיק דרמטיטיס), הן במצב היבש שלו והן במצב המפריש שם ישמש גם כאנטי בקטריאלי ואנטי פונגלי (אנטי פטרייתי) טוב למניעת זיהום בהפרשה. השמן יעיל בטיפול באקנה, סבוריאה, פצעים מוגלתיים, שיקום פצעים כרוניים וצלקות, שיקום פצעי הרפס, טיפול בדלקות עור ועוד. שמן הפטשולי יעיל לטיפול בעור הקרקפת. השמן משמש לטיפול בקשקשים, פטרת בקרקפת, נשירת שיער ועוד.


מיותר לציין כי יש חשיבות גבוהה לאיכותו של השמן וכמובן ששמן אתרי אורגני של פטשולי יהיה איכותי יותר.



צפייה 10 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול